CBD-olie: Er den hypede ingrediens noget for dig?

Du hører hele tiden om dem og har måske endda mødt dem i din hverdag: Folk med kroniske smerter eller andre former for ubehag, som sværger til CBD-olie, efter intet andet har kunnet hjælpe dem. Lange årrækker af daglig smerte, som konstant ligger og ulmer i kroppen, kan virkelig gøre skade på evnen til at koncentrere sig om at leve sit liv optimalt – og derfor er det også fuldt forståeligt, at man er villig til at prøve lidt af hvert for at afhjælpe problemerne. Selvom det er småt med konkret forskning om CBD-olies effekt på kroppen, fortæller et hav af anekdoter alligevel én vigtig ting: CBD-olie har en eller anden form for effekt, og for nogle problemer er det den eneste lindring, der rent faktisk virker.

CBD-markedet i Danmark

Her i Danmark er der poppet et hav af forhandlere op over de sidste par år, som kan forsyne dig med en bred vifte af CBD-produkter. Hos forhandlere som f.eks. cbdscandinavia.dk finder du mange varianter af CBD-olie på alt fra 1,25% til helt op til 20% – men også mange andre produkter med den spændende ingrediens som f.eks. E-væske, produkter til hudpleje og sågar olier specielt til dyr og lindrende healing balm til din hunds sår og skrammer. Der er altså rig mulighed for at få fingrene i CBD-produkter, hvis det er noget, du tror ville være interessant for dig at prøve af. Dog kan vi godt forstå, hvis du stadig er lidt i tvivl om…

Hvad CBD-olie kan gøre for dig

For alle de positive anekdoter, vi hører om, at CBD-olie har hjulpet adskillige individer med deres problemer – ja, så bliver det langt hen ad vejen ved disse anekdoter, når det kommer til at svare på, hvad CBD-olie helt konkret kan og ikke kan afhjælpe. Lovene her i Danmark forbyder os at nævne konkrete diagnoser, lidelser eller andre uforklarlige symptomer, som olien kan være gavnlig i forbindelse med – der er simpelthen ikke lavet tilstrækkelig videnskabelig forskning på effekterne og evt. bivirkninger til, at dette ville være forsvarligt. Derfor må det være op til dig at tage kontakt til andre med problemer, der ligner dine, som har prøvet CBD selv og kan fortælle dig om dets virkning. Når du føler, du har hørt nok til at danne dig et billede af den potentielle effekt for dig, kan du konsultere din læge med anekdoterne for at høre, om de synes, du bør give det et skud.

Hvordan bruger du CBD-olie?

Hvis du har undersøgt potentielle effekter og er kommet frem til, at du vil prøve CBD-olie, skal du nu tage stilling til hvordan. Der er mange muligheder: Mange oplever, at kroppen reagerer hurtigt på CBD-olien, hvis de drypper den under tungen og venter 5 min. med at drikke eller spise andre ting. Men hvis den smagsoplevelse er lige voldsom nok for dig, kan du også dryppe olien i kaffe eller andre drikkevarer eller blande den i din mad – dog vil dette i mange tilfælde forårsage, at der går lidt længere tid, før kroppen reagerer på CBD-olien.