Dansk møbeldesign er noget helt særlig

Klassikerne har vist vejen

De seneste år er det blevet mere og mere trendy over store dele af verden at købe møbler i dansk design. Og det er til at forstå. For dansk møbeldesign er noget helt særlig.

Historien om dansk design møbler går mange år tilbage. En række designere har sat en standard og lavet skelsættende møbler, som vi fortsat kan nyde. Arne Jacobsen levede fra 1902 til 1971, indførte modernismen og er specielt kendt for stole som Svanen og Ægget.
 Hans J. Wegner levede fra 1914 il 2007, er også kendt for sine stole, mens Piet Hein levede fra 1905 til 1996, er måske mest kendt som digter, men også for sine elipsefigurer. 
 Poul Henningsen, kendt som PH, levede fra 1894 til 1967, måske mest kendt for at have designet for PH-lampen, men Børge Mogensen, der levede fra 1914 til 1972, og lavede blandt andet en meget berømt møbelserie til FDB. Disse er et par af de designere, der har vist vejen for moderne dansk møbeldesign.

Noyer er specialister

Virksomheden Noyer er dansk og specialister i designprodukter. Det er primært håndlavede kvalitetsprodukter i valnøddetræ, som Noyer producerer. Det hele sker på værksted i København. Produkter er alt fra imponerende konferenceborde til smørebrætter i smukt design.

Valnøddetræ er spændende

Noyer betyder valnød på fransk. Virksomheden Noyer har valg en træsort, da den generelt er spændende at arbejde med, og meget formstabil. Generelt er produkterne lavet i bløde vinkler, og et meget behageligt udtryk samt med fokus på fundamental funktionalitet. Hvert produkt har et særegent udtryk, men dog med basis i en overordnet designlinie. Generelt er der tale om produkter i stort produkt.

Fokus hos Noyer

Når de producerer hos Noyer har de en række elementer de har fokus på. Deres produkter skal selvfølgelig være funktionelle og med 1:1 forhold til æstetik. Men produkterne skal også have stor holdbarhed og altså i god kvalitet. Men de skal også være smukke, og i et strømlinet design, som ejerne bliver glade for. Plus produkterne må ikke lige noget, der er set før, og så sørger de for at der er plads til sjov og at lege i fremstillingsprocessen.

Lænestol i elegant udtryk

Et af de mest kendte produkter fra Noyer en lænestol, der er blevet designet i forbindelse med TV-programmet Danmarks Næste Klassikere. En stol der kan blive den næste store klassiker. Den er lavet med visionen om at ikke en eneste kurve er tilfældig. Der er bløde linier, men alligevel har stolen, der findes både i læder og uld, et elegant udtryk.

Også til køkken

Der findes også en række produkter til køkkenet hos Noyer. Det er sjovere at lave mad, når der er lækre produkter omkring en. Noyer laver blandt andet nogle super lækre knivmagneter, der bare ser supergodt ud på væggen, men også nogle skærebrætter, der bare er elegante. Dette omfatter også forskærebrætter og frokostbrætter. Det hele er superelegant, og rart at arbejde med. Du får ganske enkelt dansk og lækker design hos Noyer.