Derfor kan det være smart at have et alkometer i hjemmet

Det er ikke altid nemt at mærke, hvor fuld man rent faktisk er. Du kan god nemt finde ud af det, hvis du ejer et alkometer. Med et alkometer får du nemlig et komplet tal på, hvad din promille lægger på. Så er der ikke så meget tilbage at diskutere. Hvis du gerne vil vide mere om alkometret, så kan du læse mere om det i denne artikel.

Sådan virker et alkometer

Når man skal bruge et alkometer, så skal man tage en dyb indånding. Det er vigtigt, at man puster virkelig hårdt i alkometret, hvis det skal virkelig ordentligt. Når du har taget en dyb indånding, så puster du det lille rør, der sidder på alkometret. Efter du har pustet, så vil du blive givet et tal, som informerer dig om, hvad din promille ligger på. Hvis din promille ligger over 0,5, så er det ulovligt for dig at køre bil. Det er jo altid godt at vide, hvornår man må køre bil, så man ikke gør skade på sig selv eller andre. Hvis du gerne vil kende din promille, så køb alkometer.

Viser tallet altid korrekt?

Der er flere ting, det er vigtigt at være opmærksom på, når man skal have sin promille. Du skal i hvert fald vente i 15 minutter efter indtag af alkohol, før du puster i det lille rør. Faktisk anbefales det, hvis man skal have det helt præcise tal, at man skal vente i 1,5 time. Det er nemlig så lang tid, det tager, før alkoholen er komplet optaget i din mavesæk. Det er heller ikke sikkert, at resultatet er præcist, hvis du kommer til at slå en bøvs eller få et surt opstød, lige inden du puster. Som du kan læse dig frem til, er der altså flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal være sikker på at få et helt sikkert tal.

Det kan være sjovt til fester

Det kan også være underholdende at tage et alkometer med til en fest. Det kan f.eks. være, du har sådan en ven, der altid påstår, at han eller hun ikke er fuld. Næste gang det sker, så kan du finde alkometret frem – så er der ikke noget at være uenige om! Det kan også være sjovt at holde øje med, hvor hurtigt personerne til festen bliver fulde. Det kan også være, du selv har svært ved at vurdere, hvor fuld du er. Så kan det være rart at få et tal på det, inden man bliver alt for fuld og får et blackout.

Det er smart efter fællesspisning

Der er mange, der har spiseaftaler med deres venner. Det kan være, du også har det? Det kan også være, du og din partner har prøvet at sidde til en middag og sørge for, at I ikke bliver for fulde. Her kan det jo være smart at vide, hvornår man må køre, så man ikke gør noget forkert. Så ved man, om man skal bestille en taxa.