Det skal du vide om borddækning

Når det kommer til borddækning, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Der er mange måder at dække et bord på, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal gøre. Derfor har vi lavet en liste med ting, du skal være opmærksom på, når du dækker bord.

Bordløbere

En af de ting, du skal være opmærksom på, når du dækker bord, er bordløbere. Bordløbere er et løbende stykke stof, der ligger på bordet. Bordløbere er med til at give bordet et pænt udseende, og det er også med til at beskytte bordet mod mad og drikke. Der findes mange forskellige slags bordløbere, og du kan vælge den slags, der passer til dit bord og dine behov.

Bordservietter

Når du dækker bord, så skal du også huske at bruge bordservietter. Bordservietter er med til at give bordet et pænt udseende, og det er også med til at beskytte bordet mod mad og drikke. Bordservietter findes i mange forskellige farver, størrelser og materialer. Du kan derfor vælge den slags bordservietter, der passer til dit bord og dine behov.

Borddækkeservietter

Når du dækker bord, så skal du også huske at bruge borddækkeservietter. Borddækkeservietter er med til at give bordet et pænt udseende, og det er også med til at beskytte bordet mod mad og drikke. Borddækkeservietter findes i mange forskellige farver, størrelser og materialer. Du kan derfor vælge den slags borddækkeservietter, der passer til dit bord og dine behov.

Bestik

Når du dækker bord, så skal du også huske at bruge bestik. Bestik er med til at give bordet et pænt udseende, og så er det vigtigt for at kunne spise den mad du serverer. Der findes mange forskellige slags bestik, og du kan vælge den slags, der passer til dit bord og dine behov.

Tallerkener

Når du dækker bord, så skal du også huske at bruge tallerkener. Tallerkener er med til at give bordet et pænt udseende, og det er også med til at beskytte bordet mod mad og drikke. Der findes mange forskellige slags tallerkener, og du kan vælge den slags, der passer til dit bord og dine behov.

Et vinglas er ikke bare et vinglas

Et af de aller vigtigste elementer, der går ind i en borddækning, er naturligvis vinglassene. Og der er altså en grund til at jeg skriver glassene, fordi du skal selvfølgelig have flere glas på bordet, da et vinglas, nemlig ikke bare er et vinglas. Der findes en type glas til hver slags vin. For eksempelvis, findes der hvidvin- og rødvinsglas. Men der findes også specielle glas til portvin, champagne og flere forskellige typer af spiritus. Når vi taler spiritus, så kan du fx vælge at anvende alt fra et cognacglas, til en whiskyglas, til et romglas. Det er vigtigt, at du vælger et glas, der passer til den spiritus du skal servere, fordi det kan påvirke smagen, og fordi det kan påvirke den måde hvorpå du nyder at drikke din spiritus på.