En futon sovesofa er altid god at have stående

Overvejer du, om du skal købe en sovesofa? Det er en god ide til mange forskellige behov – eksempelvis hvis du bor ude og ikke har så meget plads, eller hvis du mangler en seng/sofa til gæsteværelset. En sovesofa blive nogle gange forbundet med at være en sengetype, som man ikke sover så godt i, men sådan behøver det ikke at være – i hvert flad ikke hvis man vælger den rette model.

Hos Futon.dk kan du finde inspiration til din futon sovesofa, og her herunder kan du derefter læse mere om fordelene ved at have en sovesofa stående i hjemmet.

Perfekt til en studerende med få kvadratmeter

En situation, hvor en futon sovesofa er helt perfekt, er hvis man er en ung studerende, som ikke bor i en alt for stor lejlighed. Rigtig mange studerende bor på et lille værelse, hvor alle ens ting altså skal være i et lille rum. Her har man altså ikke mulighed for at have spisestue, stue, kontor og soveværelse på samme måde, som hvis man bor i et hus eller i en lejlighed, hvor der er mange rum.

Det, der er smart ved sovesofaen i en sådan situation, er, at den kan bruges på flere forskellige måder. Man kan selvfølgelig sove i den om natten, men man kan også slå den ud til en sofa, hvis man gerne vil have lidt mere plads om dagen, eller hvis man eksempelvis får gæster på besøg. At have en futon sovesofa som ung studerende gør det altså nemmere at udnytte pladsen i en forholdsvis lille lejlighed.

Til gæsteværelset i det store hus

En anden situation, hvor det også giver god mening at have en sovesofa stående, er, hvis man bor i et stort hus med masser af plads, hvor man derfor prioriterer at have nogle gæsteværelse. Det kan måske være lige vildt nok at have en stor dobbeltseng stående i flere forskellige rum, som kun rigtigt bliver brugt, når man har gæster på besøg, og lige netop derfor er det smartere med en futon sovesofa.

Med en sovesofa i stedet for en seng kan man for eksempel lave et gæsteværelse, som er kombineret med kontor. Til daglig kan den bare have sofafunktionen, hvor man så også har mulighed for at have et bord og en kontorstol stående, og hvis man så har overnattende gæsterne, kan man slå det ud til en seng.

Børneværelsesengen

Det sidste rum, hvor en futon sovesofa vil være fin at have stående, er på børneværelset. Børneværelser har det med at være ret kaotiske, og man ved aldrig rigtig, hvor meget plads barnet har brug for til de lege, de leger. Derudover ved man heller aldrig, hvornår der pludselig er sleepover, og barnet har brug for at have plads til overnattende gæster. Sovesofaen er på den måde smart, fordi den kan være en sofa i hverdagen, som giver en masse gulvplads til leg, og når der så er venner på besøg til overnatning i weekenden, kan den trækkes ud til en seng, hvor der kan sove nogle flere børn.