Find på sjove aktiviteter i haven


Sommeren er en dejlig tid, der byder på masser af adspredelser i det udendørs og nu står den lige for døren. Bladene på bøgene er allerede i sprunget ud og solens stråler samt fuglenes skønsang kalder efter kompagni. For os danskere er det helt naturligt at tage på stranden eller i sommerhus for at hygge os, men vi behøver faktisk slet ikke bevæge os udenfor vores grund, før vi har natur under fodsålerne og løv foroven. Der findes masser af sjove aktiviteter i haven, som mange danskere ikke benytter sig af og der er en skam, når der findes så mange smukke haver i Danmark, der bare venter på leg, spil og hygge. Derfor kan du her få lidt inspiration til en masse sjove aktiviteter i haven, der kan fylde hele dage med udendørs adspredelse med familie og venner.

En tur på stranden… i haven

De fleste danske familie har på et eller andet tidspunkt fyldt badebassinet op i haven og nydt det gode vejr mens børnene plasker rundt. Vandkamp er for langt de fleste en naturlig del af den danske sommer som barn. Mulighederne ligger og venter lige uden for stuens vindue. Næste gang der er godt vejr, så køb da et badebassin (hvis ikke allerede I er i besiddelse af et) og nogle vandballoner, og lad så børnene passe sig selv med sjove aktiviteter i haven der er relaterede til vand. På den måde kan man få en hyggelig dag med vand, helt uden at skulle køre ned til stranden og finde parkerings- samt parasol-plads og så er der heller ikke nogen uro over at lade børnene gå i vandet alene.

Hygge i haven

Mens børnene plasker og leger, kan forældrene og de ældre børn, hvis man har sådan nogle, fornøje sig med andre klassiske haveaktiviteter. Måske er teenage-børnene mere tilbøjelige til at sole sig og høre musik og på den måde slappe af, måske vil forældrene gerne få læst den bog færdig, som hverdagene ikke tillader dem at få tid til at afslutte og måske er grillkullene endelig ved at være klar til madlavning. Der er masser af sjove aktiviteter i haven, som man i fællesskab kan gå til. En klassisk, hyggelig afslutning på en dag i haven kan næsten ikke være andet end snobrød og skumfiduser over bål. Dertil kan forældrene nyde et glas vin, mens børnene nyder skumfiduserne i en sandwich med kiks.

fodbold
Soccer Football Field Father Son Activity Summer Concept

Forberedelse

For at man virkelig kan nyde en dag i haven, kræver det at plænen er slået og at parasollen ikke er mølædt efter en vinter i skuret. Sørg for at alle forberedelserne er foretaget i foråret, så i slipper for at skulle døje med det, når solen for alvorlig står højt på himlen. Mange af havens botaniske beboere synes også bedre om at få kultiveret jorden, før temperaturen stiger til maks. Hvis du på den måde kommer alle bekymringer i forkøbet og har sørget for at handle godt ind til hygge, bliver det nemt som en leg at få en dag med sjove aktiviteter i haven.