Fra nuttet børneværelse til sejt teenageværelse 

Er din teenager begyndt at blive for stor til børneværelset med Peter Plys på væggene og Spiderman sengetøjet? Så er det måske ved at være tid til at indse, at du nok er nødt til at ofre en makeover, så børneværelset kan blive forvandlet til et fedt teenageværelse. 

Sådan får du plads til det hele 

Det kan være svært at gribe processen an, for hvordan får man lige forvandlet børneværelset til det teenageværelse, som det unge menneske ønsker sig allermest. Der skal nemlig ikke kun være seng, skab, skrivebord og reol. Nej, behovet er også et hyggested, hvor der kan hænges ud med vennerne. Og det er altså på de færreste værelser, hvor der er plads til både seng og sofa. 

Løsningen er Futon.dk. Den kendte futon så dagens lys første gang i 1982, så den har altså nogen år på bagen. Men det betyder ikke, at der er tale om et støvet brand, der ikke har udviklet sig i mange år. Tværtimod. Futon har været i rivende udvikling og har i dag mange andre produkter end lige sovesofaen. Sovesofaen er dog det produkt, Futon er bedst kendt for og det er der en særlig grund til. Futon har formået at følge med udviklingen og har løbet forandret, forbedret og fornyet deres produkter, så de passer til tiden. 

Lounge stemning 

Men en sovesofa kan du give din teenager den ønskede hygge. Ved at forvandle din seng til sofa, inden du tager afsted, gerne med et lille bord, kan du uden mange sværdslag forvandle rummet til et værelse med loungestil, der matcher teenagerens behov i løbet af dagen. Når mørket falder på, ændres sofaen med et snuptag til seng igen. 

Det skal nævnes, at sovesofaen ikke kun er smart at se på. Uanset om den står som sofa eller seng er der tænkt nøje på komforten og det kan mærkes. 

DIY 

Det kan lyde dyrt at omskabe børneværelset til et lækkert teenageværelset. Men rigtig mange af forandringerne kan faktisk gøres ved hjælp af lidt fingersnilde og tålmodig. 

Inddrag din teenager og mal væggene i de farver, som din søn eller datter synes om. Herefter skal møblerne placeres. En sovesofa fra Futon er et fedt udgangspunkt, men det er selvfølgelig en investering. Samtidig er seng og madras nok det møbel, som de fleste gerne vil købe fra ny af og køber man en god kvalitet, kan man have sin seng i rigtig mange år fremad. Mange andre møbler, såsom borde, reoler og skabe kan fint findes på genbrug og måske kan de møbler, som I allerede har, genbruges hvis de bliver frisket op med en omgang ny maling. Ny farver kan gøre utrolig meget ved et møbel. 

Herefter kan det være, der skal sættes nogle nye plakater eller billeder op på væggene. Lad din teenager bestemme. Måske er din teenager dygtig til at tegne og med en indramning vil et sådant billede kunne gøre værelset helt specielt. Lidt småtæpper, puder, osv. kan også købes billigt eller laves selv. Så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang og din teenager vil elske dig for det.