Hold hjernen i gang med en professorterning

nyt indlæg til idoflink

Vi mennesker er som regel gode til at være opmærksom på kroppen, og hvordan vi bør træne den. Der er dog mange, der glemmer, at vi også bør holde hovedet i gang og få trænet hjernen. Det kan du dog nemt få ordnet, for det kræver ikke meget at udfordre de små grå. Det kan eksempelvis klares med blot en simpel terning – nemlig en professorterning.  

Professorterninger findes i mange størrelser og former 

Der findes et hav af forskellige professorterninger eller rubiks cubes, som de også kaldes. De kan alle udfordre dig. Har du allerede styr på den rubiks cube, som er i størrelsen 3×3, så kan det blive langt sværere for dig, hvis du vælger en større eller mindre terning.  

Der findes 2×2 terninger, men også 4×4 og helt op til 17×17 professorterninger. Derudover findes der også nogle, som slet ikke er terningformet. Der er trekanter, cylindere, rektangler, 12-kantede formationer og endda nogle, som er formet som dyr. Du kan finde disse og mange andre rubiks cubes på https://mastercubestore.dk/ . 

Få en bedre hukommelsen, og bliv bedre til at løse problemer 

Der er flere forskellige fordele ved at anskaffe en professorterning. En af de nok mest væsentlige grunde er at det virkelig er godt for din hjerne. Det betyder, at du kan forbedre din hukommelse ved at forsøge at løse en professorterning. Grunden til, at det træner hukommelsen, er, at du lærer de bevægelser og mønstre at kende, som skal til for at løse opgaven. Det giver rigtig god såkaldt muscle memory, som er, når vi laver bevægelser, uden at vi tænker så meget over det. Det kunne eksempelvis være, når vi cykler. 

Hvis du ikke vælger at udenadslære kombinationerne til at løse terningen, så træner du også din evne til bedre at kunne løse problemer i dit liv. Dette er grundet, at du bliver tvunget til at skulle tænke kreativt og være tålmodig, når du skal løse terningen. Det er begge egenskaber, som er gode i forbindelse med problemløsning.  

God at have med på farten 

Det er så vigtigt at have fokus på hjernen, for dovenskab er virkelig organets største fjende. Derfor er det også smart, at terningen er nem at have med på farten. Den vejer ikke meget og findes som skrevet også i små størrelser. Den kan derfor nemt ligge i tasken. Derved kan du til hver en tid tage den ud og træne dine hjerneceller med den.  

Det kan desuden også være en god måde at aktivere børnene på bagsædet af bilen. Det kan også være, at du selv blot ønsker lidt underholdning grundet kedsomhed. 

Brug for hjælp med din professorterning? Find løsningen online 

Det kan føre til mange frustrationer at skulle løse en professorterning, men der er heldigvis hjælp at hente. Hvis du er en af dem, som bare må kende løsningen, så findes der en masse guides online. De kan enten via tekst eller video forklare, hvordan du løser den udfordrende terning. Det er stadigt stimulerende for hjernen at løse en rubiks cube, også selvom du har fået en smule hjælp fra internettet.  

Tags: