Hold liv i dit parforhold med parterapi

Vi er mange, der i løbet af livet drømmer om at møde den eneste ene. De fleste gennemgår flere kortere og længere parforhold i løbet af deres unge år, før de endelig finder den rigtige. Den person, som de er overbevist om, at de skal være sammen med resten af livet. I starten af et forhold er alting som regel rosenrødt, og I kan ikke holde hænderne fra hinanden. Men pludselig en dag, kan du måske føle, at noget har ændret sig. Din partner er ikke længere den sammen person, som du forelskede dig i. Eller måske er det dig, der ikke længere er den samme. Uanset hvad, kan parterapi være en rigtig god måde at redde et lidt skrantende forhold på. 

Kunne dit parforhold have glæde af parterapi? 

Der er rigtig mange par, der kunne have stor glæde af parterapi. Måske tænker du, at parterapi bare er sidste stop før bruddet, men det behøver på ingen måde at være tilfældet. Faktisk er det en hyppig fejl at vente så længe med at gå i parterapi, at bruddet er nært forestående. Måske tænker du, at parterapi er dyrt og spild af penge, men det er sjældent tilfældet. Ja, det koster lidt, men lad være med at tænke for meget på parterapi pris. Kvalitet koster, og det er også tilfældet her. 

Mange par kunne som sagt have glæde af at gå til parterapi. Faktisk kunne det for mange være en god idé at bruge parterapien forebyggende, så de små uenigheder ikke vokser sig til store konflikter. Man kan sammenligne parforholdet med en bil. Den sender du også til syn med jævne mellemrum, så du kan tage nogle at problemerne i opløbet. Det samme gør sig gældende for parforholdet. Hvis I med jævne mellemrum sender jeres parforhold til syn, kan I måske undgå de helt store konflikter, der kan føre til et brud. 

Hvordan foregår parterapi? 

Hvis du og din partner har besluttet, at I vil forsøge at redde et skrantende parforhold igennem parterapi, skal I først have fundet en parterapeut. Her bør I som sagt ikke udelukkende vælge ud fra pris, da det ikke bør være den afgørende faktor. Det er langt vigtigere, at I vælger en uddannet og erfaren parterapeut, som ved hvad han eller hun laver. Derudover er det også altafgørende, at kemien mellem jer og terapeuten er i orden. Hvis I ikke kan lide terapeuten, bør I finde en anden, da parterapien ellers næppe vil være en succes.  

Når I har fundet den rigtige terapeut, skal I vide, at parterapi er et sikkert rum, hvor I kan dele alt. En god og erfaren terapeut har hørt det mest før, og hverken dømmer eller peger fingre ad jer. Det er dog også vigtigt at huske, at parterapi ikke er magi. Det vigtigste er, at I begge er klar til at kigge indad og dele jeres følelser med hinanden og terapeuten. En parterapeut kan hjælpe jer med at sætte ord på jeres følelser og få skabt rammerne for et langt og sundt parforhold.