Hvordan kan du komme på sygeplejerske praktik i udlandet?

Vil du rigtigt gerne på praktik i udlandet og er du pt på sygeplejerskeuddannelsen? Der er rigtig gode muligheder for at komme på praktik i udlandet som sygeplejerske. I denne artikel kan du lære mere om hvordan du gør det. Vi vil give dig nogle gode råd til, hvordan du kan gå i gang med din søgning efter en praktikplads i udlandet som sygeplejerske. Læs med her hvis det har interesse. Det vil kun tage et par minutter.  

Tilbyder din uddannelsesinstitution praktikpladser i udlandet?  

Meget ofte skal man ikke gå længere end ens egen uddannelsesinstitution, hvis man gerne vil finde en  sygeplejerske praktik i udlandet. Langt de fleste danske uddannelsesinstitutioner har gode aftaler med diverse praktikpladser rundt omkring i udlandet. Det er især ret nemt at finde rundt omkring i EU, fordi vi har det store EU-fællesskab. Prøv derfor at kontakte din egen uddannelsesinstitution og hør dem ad, hvorvidt de har nogle gode aftaler. Det skulle ikke være så svært at få en aftale sat i gang på denne måde. Måske vil din uddannelsesinstitution endda selv gør rigtig meget ud af at informere deres studerende om deres muligheder for at tage sygeplejerske praktik i udlandet.  

Hvis du gerne vil søge længere væk  

Hvis du gerne vil til nogle lidt fjernere egne, som din uddannelsesinstitution ikke har en aftale om sygeplejerske praktik med, så bliver du nødt til selv at lægge en del arbejde i ansøgningen. Ofte kan du stadigvæk få hjælp fra din uddannelsesinstitution. De oplever ofte at de studerende gerne vil hen til et helt bestemt sted et sted i udlandet, som de altså ikke har en aftale med. Og de kan dermed også guide dig i, hvad det du skal gøre. Men du bør indstille dig på, at der generelt er meget mere papirarbejde på denne måde. Når du skal hen et sted, som din uddannelsesinstitution ikke i forvejen har en aftale med, så er der en del papirarbejde du skal lave. Hvis du har tiden til dette og overskuddet, så er det ingen sag. Men det er noget du bør genoverveje, hvis du har en meget stresset dagligdag generelt.  

Derfor skal du søge sygeplejerske praktik i udlandet  

Der af mange grunde til, hvorfor man bør søge sygeplejerske praktik i udlandet. Først og fremmest kan det både være en god mulighed for at komme et andet sted hen, så man får nogle helt nye oplevelser. Langt de fleste af os kan godt lide at komme lidt udenfor vores eget lands grænser og se verden ude omkring os. Og det kan være en helt unik måde hvorpå, du kan lære et anden land og en anden kultur at kende. Når du engang kommer i gang med at arbejde som sygeplejerske, så har du heller ikke så gode muligheder for at rejse. Hvorfor ikke udnytte det, imens du er under uddannelse og tage et fjernt sted hen? Der er som regel ganske gode muligheder for at tage praktikopholdet i udlandet, når man er studerende i dette land. Og det er med garanti en oplevelse, som du aldrig vil glemme igen.