Kinesiske nudler er en sikker vinder

Kinesiske nudler er en populær ingrediens i mange asiatiske retter. De er lavet af hvedemel, vand og salt, og de kan findes i forskellige typer og størrelser. Kineserne har lavet nudler i over 2000 år, og de er det nationale føde i Kina udover ris selvfølgelig. Nudlerne bruges ofte i suppe eller stir-fry retter, men de kan også spises som en selvstændig måltid. Kinesiske nudler smager bedst, når de bliver ristet i smør eller olie. De fleste kinesiske familier bruger nudler i deres hverdag, fordi det tager så kort tid at lave dem og de er altid friske og sprøde. Samtidig kan man også spise nudler både kolde og varme afhængig af retten. Det kan være alt fra kolde nudelsalater, til varme retter såsom wok retter, ramen eller en form for stegte nudler.

Dette er nudler

Nudlerne findes i mange forskellige varianter, men der er nogle generelle regler for, hvordan de ser ud. De kan fx have en ret lang eller tynd stilk afhængigt af type, som du kan skære af til sidst. Nudlerne har typisk to “lag”, nemlig et lag af dej og et lag af mel, der giver dem den klassiske farve. Kinesiske nudler kan have forskellige former, men de fleste er lavet som helt almindelige nudler. Derfor kan man ikke sige de nødvendigvis er kinesiske, medmindre de er lavet i Kina.

Forskelige typer af nudler

Der findes mange forskellige slags nudler. Nogle af de mest almindelige er spaghetti, fettucine og macaroni. De kan bruges til forskellige ting, f.eks. suppe eller dekoration. De er også gode at have med i madpakken, så man har noget nemt og hurtigt at spise til frokost. Spaghetti er meget smalle og har en rigtig god tekstur sammen med sovs og kød for eksempel. Nudler kan bruges til mange forskellige retter, så det kan godt betale sig at købe nogle pakker med nudler hvis man har lyst til at lave noget hurtig aftensmad eller middag. Den mest almindelige form for nudler er nok instant kop nudler. Det er en klassiker uden lige.

Kinesisk mad er super spændende

Kinesisk mad er meget anderledes end den europæiske mad. Det er ikke så kompliceret, og der er mange forskellige retter at vælge imellem. Kinesisk mad er generelt mere fedtet, men det smager alligevel godt. En af de mest populære retter er karrywok med nudler. Det er en nem og hurtig ret at lave, og den smager fantastisk. Nudlerne kan bruges til mange forskellige retter, så det kan godt betale sig at købe nogle pakker med nudler hvis man har lyst til at lave noget hurtig aftensmad eller middag. Samtidig er kinesere heller ikke bange for at spise flere forskellige former for dyr. Der bliver brugt rigtig mange forskellige typer af kød i det kinesiske køkken, og de er ej heller bange for insekter. Du kan være sikker på at det bliver en stor oplevelse når du spiser kinesisk mad. Så hvad venter du på? Prøv noget kinesisk mad i dag og udvid din horisont.