Legetøj der er både sjovt og lærerigt

Det at opdrage et barn kan føles som et enormt ansvar. Heldigvis behøver man ikke at gøre alt arbejdet selv. For eksempel har børn et ganske naturligt instinkt til at lege for derved at lære om verden omkring dem. Hvis du altså bare faciliteter den rigtige form for leg, skal dit barn nok lære de rigtige lektioner. Det kan du for eksempel gøre ved at købe dem det rette legetøj, men hvilket legetøj er det rigtige?

En dukkevogn er for alle

Det spørgsmål er der mange korrekte svar på, men et af de rigtige svar er en dukkevogn. Børn begynder faktisk i en ret tidlig alder at ville tage sig af noget på samme måde som i tager jer af jeres børn. Det kan være alt fra en kartoffel i køleskabet til et kæledyr til en dukke i dukkevogn. Derfor er det oplagt at give en dukkevogn til børn. Først og fremmest kan du nærmest være sikker på, at dit barn, uafhængigt af køn og alder, vil sætte pris på en dukkevogn og en dukke.

Derudover er du også med til at facilitere leg, hvorved dit barn lærer at tage sig af andre og ikke mindst lærer at forstå sit forhold til jer som forælder. Det er store koncepter, som er vigtige at forstå men svære at forklare. Derfor er det en oplagt løsning i stedet at lege sig frem til en forståelse for den slags med en ny dukkevogn.

En dukkevogn behøver dog ikke kun at være reserveret til når der skal leges far, mor og børn. I et barns uendeligt kreative leg, kan en barnevogn også bruges til et utal af andre ting. Den kan bruges til at passe en dukke den ene dag, være en bil den næste for så på ingen tid at blive transformeret til transportvogn for andet legetøj.

dukkevogn

Andet lærerigt legetøj

En dukkevogn er dog hverken det eneste lærerige eller alsidige legetøj. Der findes for eksempel mange andre ting i samme kategori såsom et legekøkken, hvor barnet kan efterabe jer i køkkenet. I en helt anden boldgade findes der dog også lærerigt legetøj såsom puslespil og tryllesæt.

Det vil altså med andre ord sige legetøj til det lidt ældre barn, der implicit opfordrer dem til at løse problemer, tænke og være tålmodige. Det er altsammen gode kvaliteter, som man kan minde sit barn om nok så mange gange, men som de først for alvor forstår, når de leger sig frem til dem.

På et tidspunkt er leg alene eller sammen med jer som forældre bare ikke nok. Der kommer også et tidspunkt, hvor dit barn vil både ønske sig og have brug for legekammerater. Hvem man leger med er nemlig mindst lige så vigtigt som hvad man leger. Leg sammen med andre børn kræver og fremelsker nemlig en forståelse at samarbejde, kompromis og sociale dynamikker i det hele taget. Du kan altså starte med at give dem en dukkevogn, men på et tidspunkt har de mere end noget andet bare brug for gode, jævnaldrende legekammerater. Sørger du for det, har du for alvor sikret både sjov og lærerig leg.