Nye vinduer – nyt udtryk

Selvom man muligvis sjældent tænker over det, spiller vinduer en stor rolle i det indtryk, man danner af et hus. Materiale og design er faktorer ved dine vinduer, der kan være med til at ændre boligens udtryk fuldkomment. Find dine nye vinduer her og kom helt i mål med drømmeboligen.

Valg af vinduer

Når du først har oplyst de specifikke mål gældende dine nye vinduer er der en række valg, du skal foretage gældende design og materialer. Du kan eksempelvis vælge palævinduer eller bondehusvinduer. Begge disse typer vinduer er sprossevinduer, hvilket betyder at de er sidehængte og med flere glasfelter per fag. Disse kan skabe et klassisk og lidt ældre udtryk, men kan også tilpasses fint til en moderne bolig. Når du har valgt typen af vinduer, du ønsker dig, skal du overveje materialet. En vigtig del af overvejelserne gældende materialevalget omhandler især, hvorvidt dine vinduer skal være vedligeholdelsesfrie, men du bør naturligvis også overveje hvilke materialer der passer til dit hjem. Du kan vælge i mellem 3 forskellige materialer; træ, træ/alu og plast. Heraf er træ/alu og plast de materialer med mindst vedligeholdelse, men hvis træ passer bedst til dit hjem og vedligeholdelse ikke er et problem for dig, kan dette være det bedste valg.

Hvis du ønsker, at dine vinduer skal være med sprosser, skal du overveje, hvilken type sprosser du så skal vælge. Anbefalingen vil oftest være at vælge energisprosser til dine nye vinduer, da dette er det mest energivenlige valg. Her er sprosserne limet på glasset. Dette betyder at de nye vinduer i virkeligheden kun består af et glasfelt, selvom det vil ligne, at de består af flere. Det andet valg du kan vælge ved sprosser er, hvis du ønsker at have gennemgående sprosser, hvor du har flere glasfelter. Dette åbner dog mulighed for, at du kan vælge forskellige typer glas, i forskellige dele af vinduet.

nye vinduer

Typer af glas til dine nye vinduer

Badeværelset er især det sted i hjemmet, hvor du skal overveje glasset ved dine nye vinduer. Sandblæst glas og cotswold glas er de ideelle valg til badeværelsesvinduerne, da de gør, at ingen kan kigge ind i rummet. Begge glastyper giver et flot og tilpas lysindfald, selvom de afskærmer rummet fra omverdenen. Forskellen på de to typer af glas er, at sandblæst glas har en matteret overflade, mens cotswold glas har et mønster af vertikale streger.

Desuden findes der 2-lags eller 3-lags glas i dine nye vinduer. Mellem de 2 eller 3 lag er der hulrum og derfor isolerer 3-lags glas bedre, da der er 2 hulrum i stedet for kun 1. Til huse med store vinduespartier anbefales det, at man køber 3-lags glas. Både kuldenedfaldet og lydisolering er bedre ved vinduer med 3 lag fremfor 2 lag.

Når du skal købe nye vinduer, skal du altså både overveje selve udtrykket og udseendet på både vinduerne, men også vinduerne sat i forbindelse med din bolig. Derudover skal du overveje typen af glas ift. hvad der er mest ideelt til netop dit hus.