Øget nethandel betyder en travl tid for lagerhallerne


På det seneste har der været megen snak om, hvordan andelen af nethandel er steget bemærkelsesværdigt. Danskerne bliver stadig mere trykke ved at bruge penge online, og hvis det ikke allerede er blevet sådan, bliver det snart således, at en virksomhed ikke kan overleve uden online tilstedeværelse. Dette har ledt mange til at konkludere, at IT-folk og softwareudviklere får kronede dage de næste mange år, og det kan også meget vel vise sig at være tilfældet. En branche der har mærket stigningen meget mere direkte, er imidlertid lagerhallerne.

Gør logistikken en tjeneste

Selvom det nok er sjældent, at du tænker over det som kunde hos en webbutik, så skal din vare jo stadig findes på et lager, pakkes ind og sendes, selvom den er købt online. Faktisk er der om end endnu mere arbejde for lagerhallerne ved varer købt online, fordi de skal udsendes enkeltvist fremfor de store sendinger, man førhen kunne sende ud til de fysiske butikker. Den øgede nethandel har altså, alt andet lige, betydet en mere travl hverdag for arbejdere såvel som ledelse i de danske lagerhaller. Derfor er et kig indenfor i netop den branche netop nu også mere interessant end noget. Hvad gør man egentlig som medlem af ledelsen for en lagerhal for at imødekomme den forøgede byrde.

elektronisk palleløfter

Øget produktivitet med en palleløfter med vægt

Et af svarene kunne være at indkøbe bedre redskaber til arbejderne såsom palleløfter med vægt. Du har næsten med garanti set en palleløfter før, men kort forklaret er det bare en maskine, der gør det mulig at løfte tungt bebyrdede paller og navigere rundt med dem i de smalle gange i en lagerhal. En palleløfter med vægt tager bare funktionerne ved en palleløfter et skridt videre og lader den enkelte arbejder aflæse den eksakte vægt af byrden på palleløfteren. Det kan måske lyde banalt, men det er tilføjelsen af en palleløfter med vægt eller en anden smart og dobbeltfunktionel maskine, der kan gøre hele forskellen i en travl lagerhal. Med en palleløfter med vægt fremfor bare en normal palleløfter, får man nemlig muligheden for ikke at skulle veje kasserne eksternt, før de bliver sendt ud. Alternativt kan en palleløfter med vægt også bare være med til at give en bedre ide om, hvor mange kasser, eller hvor mange udgaver af den pågældende vare, man har fået med.

Produktivitet kræver mere end nyt legetøj

Det betyder dog ikke, at man som en del af ledelsen bare kan indkøbe en palleløfter med vægt eller to og håbe på øget produktivitet. Særligt i en branche, hvor så meget handler om systemer og kæder, er det nemlig mindst lige så vigtigt at oplære arbejdsstyrken i de bedste måder at gøre tingene på. Der er ingen idé i at købe en palleløfter med vægt, hvis ingen ved, hvordan man bruger den optimalt. Med bedre maskiner, og god systemtænkning kan lagerhallerne dog sikre sig, at vores pakker ankommer til tiden i lang tid fremover.