Og der blev lys


Vi kender vist alle til, at lyset lige pludselig er gået i ovnen. Det kan være til stor gene, fordi vi normalt ikke kun laver mad ud fra den estimerede tid, men lige så meget bruger vores syn til at se, hvordan maden har det. Hvis man dermed har brug for at skifte pæren i sin ovn, kan man altid finde den helt rette ovnpære her.

Vælg den helt rette ovnpære 

Der findes forskellige ovnpærer at vælge imellem i det velassorterede sortiment, og her skal man se, om man har brug for en 25 Watts pære eller en 40 Watts pære. De har alle store fordele ved at tænde på et splitsekund, hvilket gør, at du hurtigt har lys over land i ovnen. Når lyset først er installeret, er det langt nemmere at lave mad, som ikke når at brænde på eller få for lidt tid i ovnen.

lys i ovn

Enhver ovn er forskellig

Hvis man skal følge en opskrift på en ret, der skal i ovnen, siger man som regel, at det er med at kende sin ovn godt. Der er nemlig forskel på, hvordan ovnen arter sig, alt efter hvilken ovn, der er tale om. Her er det noget med, hvor hurtigt den varmer op, hvor i ovnen, der er mest varme og hvor lang tid, den er om at køle ned igen. Alt sammen faktorer, der kendetegner lige netop din ovn.

Bag dejligt bagværk i ovnen

Hvis man har fulgt med i Den Store Bagedyst i fjernsynet, har man set, hvordan deltagerne står og kigger med lige dele forventning og ængstelse ind i ovnen. Her holder de typisk øje med, hvornår deres sufflé eller marengs har fået lige netop nok til at være færdigbagte. Dette kræver, at ovnen har en god ovnpære, der lyser ovnen ordentligt op, så man har mulighed for at følge med i processen.

Inviter venner og familie på lækre ovnretter

Når ovnpæren er installeret i ovnen, er det dejligt at invitere venner og familie på besøg. Her kan man både bruge ovnen til at lave forret, hovedret og dessert i. Her kan forretten for eksempel være en lille tærte, der består af en æggemasse og økologiske grøntsager. Hovedretten kan være lasagne, lam, kalveculotte eller flæskesteg, der med et stegetermometer får den helt rigtige temperatur. Desserten kan være en lækker chokoladekage eller en kage med marengs, der toppes med flødeskum og friske bær efterfølgende.

Skab glæde med ovnretter

Der er vist ikke nogen tvivl om, at dine gæster vil huske dig for sådan en middag, hvor alle deres sanser er blevet inspireret og stimuleret til fulde. Middagen vil være takket være den ovnpære, der gjorde det muligt at se til maden undervejs og sikre sig, at den ikke brændte på og i øvrigt fik nok. Når gæsterne spørger til opskrifterne på den lækre mad, kan du altid tilføje, at det ikke var gået uden en god ovnpære til at lyse ovnen ordentligt op. Det er altid lyset, der viser vejen, og det gælder også for ovne.