Sådan får du den bedste kop kaffe

Findes der noget bedre end at stå op om morgenen og som noget af det første at drikke en varm, lækker kop kaffe? Vi kender alle duften af friske bønner, lyden af en kaffemaskine, der snurrer eller en elkedel, der koger vand og selvfølgelig den let bitre smag, når kaffekoppen rammer læberne.

At lave en god kop kaffe kan være lidt af en kunstform. Det er svært at lave en meget dårlig kop kaffe, men vi har alle prøvet at få serveret en kop, der bare var som sort tjære. Kun til at drikke, hvis man virkelig mangler koffein i blodet. Men en kop kaffe skal være en oplevelse og en nydelse i en travl hverdag.

Afkalkning af elkedel eller kaffemaskine

Som det første er det vigtigt at undersøge om din kaffemaskine eller elkedel trænger til at blive afkalket. Afkalkning af elkedel og kaffemaskine er ikke nær så omfattende, som du måske går og tror.

Med de rigtige produkter, kan du hurtigt få styr på det. Du kan for eksempel finde det, du skal bruge her: https://stoevsugerposen.dk/afkalkning-rensemidler-705/.

Måske tænker du, at afkalkning af elkedel eller kaffemaskine ikke er vigtigt på vejen mod den bedste kop kaffe, men det er faktisk mere vigtigt end, du tror. Vi har en del kalk i vandet i Danmark, selvom det afhænger lidt af, hvor du bor. Det betyder, at vores produkter skal afkalkes med jævne mellemrum.

Hvis vi ikke laver en afkalkning af elkedel eller kaffemaskine, kan produkterne ikke yde deres bedste. De går hurtigere i stykker og vandet kan være fyldt med små kalkflager. Det er ikke det optimale, hvis du vil have en god kop kaffe, så derfor er afkalkning af elkedel vigtigt.

Køb kvalitetskaffe

Hvilken kaffe, du bruger, er heller ikke hel uvæsentlig. Kaffebønner, kværnet kaffe eller instant kaffe kan alle smage godt. Det er dog en god ide at finde kaffe af høj kvalitet, da de fleste hurtigt vil kunne smage forskel.

Du skal selvfølgelig finde den kaffe, du synes, smager allerbedst. Om det er den billigste fra Netto eller en hel bestemt bønne, du kun kan få i en specialbutik, skal du nyde det, du kan lide. Det kan dog være sjovt at gå på opdagelse i alle kaffens mange smagsvarianter. For kaffe er ikke bare kaffe.

Der findes for eksempel forskellige bønner. Måske er du til 100% arabica, eller du kan godt lide, når kaffen har nogle robustabønner blandet i. Måske kan du godt lide din kaffe lidt syrlig eller også, er du til en mere rund smag.

Beslut dig for, hvordan du drikker din kaffe

Det betyder også noget om du drikker din kaffe som espresso-shot, en helt almindelig sort kop kaffe eller en variant med mælk. Skal du have en hel kande klar eller er en enkelt kop nok? Skal din mælk varmes og skummes? Skal du have sukker i? Alt dette har også indflydelse på, hvordan din kaffeoplevelse bliver.

 Når du har fundet ud af det, kan du hver morgen lave en lille smule lukses til at starte dagen på.