Sådan skaber du et harmonisk og nyt hjem uden at flytte

Føler du, at du sidder fast i dine omgivelser? Måske du overvejer at flytte? Tit kan følelsen dog fjernes ved at lave ens boligindretning om. Det kan give nyt liv i ens hverdag at gå ind i nogle anderledes rum. Se det som en nem mulighed for at starte forfra. Skab plads til ro og afslapning, mens huset stadig er funktionelt.

Hvordan får du så skabt et harmonisk hjem?

Køb en bænk til spisebordet i træ for en naturlig ro

Det er selvfølgelig forskelligt, hvilken stil man ønsker i sit hjem. Oftest er danskere præget af nordiske rene linjer og hyggelige nips. Det er nemlig vigtigt at føle sig tilpas i ens hjem, og at gæsterne føler sig velkomne.

Materialevalg i ens indretning er derfor særlig vigtig, da det kan danne hele fornemmelsen i rummet. Eksempelvis er metal meget kold i dets udtryk. Træmøbler er derimod mere harmoniske og blide i deres udseende. Vælg derfor den samme træsort som en gennemgænger i husets rum for at skabe et sammenhængende hjem.

Du kan blandt andet gøre brug af træbænke. En træbænk er et flot entrémøbel, som tager varmt imod gæsterne. Ligeledes kan en bænk i samme træsort bruges ved spisebordet. Vælg eventuelt en bænk i egetræ eller valnøddetræ for at få mest ro i rummet. En bænk til spisebordet kan være praktisk i en mindre spisestue. Bordet kan nemlig stå tæt op ad væggen med bænken på vægsiden, uden at det ser unaturligt ud. Du behøves dermed ikke have bænke på hver side af bordet, men kan bruge det til at lege med former i din spisestue.

En lignende bænk kan også bruges på badeværelset eller for enden af en stor seng. Den lille gentagelse binder dermed hele huset sammen. Ligeledes er naturvalg i materialer altid lækkert til boligindretningen.

Tænk ud af boksen og udfordr dig selv

Det er vigtigt at skabe en balance – både i livet og i hjemmets indretning. Her menes der, at det også kan blive for meget træ, hvis alle møbler er i egetræ. Du kan eksempelvis vælge et glasbord eller marmorbord til spisestuen med træstole og en træbænk til. Kontrasterne vil oftest fungere rigtig godt samme og skabe lidt kant i den blide indretning. Vælg dermed også nips i eksempelvis metal eller sten for at skabe en balance.

bænk

Materialevalget er vigtigt i alle rum. Specielt i stuen og soveværelset. Stuen skal selvfølgelig være fyldt med den lækreste afslapningssofa til de hyggelige aftener. Prøv dog at pifte indretningen lidt op med forskellige farver og tekstiler i pyntepuderne. Måske du er den vovet type, og tør hive en anderledes lænestol ind, som ikke passer til sofaen. Bind disse to møbler sammen med ens tæppe eller pude. Måske de også blot skal have den samme farve, men være i forskelligt stof.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder boligindretningen. Det vigtigste er, at man føler sig hjemme i rummene. Prøv dog at udfordre dig selv, når du køber ind – måske bliver du helt vild med det grimme spisebord, du fandt i genbrugen.