Vælg den rette type firma

Har du planer om at oprette et firma, så kan du gøre det på forskellige måder. Der findes forskellige firmaformer at vælge imellem. Er der tale om et firma, som du eje alene, eller er det et firma, som du skal oprette sammen med nogle andre? CVR-nummer inde på virk.dk.

Har du planer om, at dit firma skal kunne vokse med tiden, så kan du måske med fordel slå et større brød op med det samme, sådan at der er plads til at udvide. Tænker du, at det er fint at holde dig til et enkeltmandsfirma (EVS) eller en personligt ejet mindre virksomhed (PMV), så er det sådan et firma, du skal oprette fra starten. Det er altid muligt at ændre på firmaets status senere hen.

Hvilke former for virksomheder findes der?

Der findes forskellige typer af virksomheder. Det kan for eksempel være sådan nogle som disse:

  1. Enkeltmandsvirksomhed (EVS)
  2. En personligt ejet mindre virksomhed (PMV)
  3. Anpartsselskab (ApS)
  4. Andelsselskab (A/S)

Desuden findes der en selskabsform, der hedder et holdingselskab. Sådan en form for virksomhed kan stiftes af et ApS eller et A/S. Det er der flere fordele ved at gøre. Her kan du få mere information om den særlige virksomhedsform. I mange tilfælde kan det være en stor fordel at oprette sådan et.

Hvad er et holdingselskab?

Har du nogensinde stillet dig spørgsmålet; hvad er et holdingselskab? Et holdingselskab er en særlig form for selskab. Det producerer ikke noget i sig selv, men det kan eje nogle anparter eller nogle aktier i nogle virksomheder. Holdingselskabet bliver på den måde et moderselskab for nogle datterselskaber. Måske er det interessant for din virksomhed. Holdingselskabet bliver typisk brugt til at investere og lignende.

Holdingselskabet og de virksomheder, der er med i selskabet har separate økonomier. Det kan være en fordel, da man ikke hæfter for hinanden. Det er der flere regnskabsmæssige fordele ved.

Et holdingselskab har hverken drift eller produktion, og derfor behøver det ikke at være momsregistreret. Nogle holdingselskaber bliver brugt til at udbetale løn, investere og andre lignende aktiviteter.

holdingselskab

Hvordan gør du, hvis du gerne vil oprette et holdingselskab?

Du kan oprette et holdingselskab på flere måder. Som hovedregel er der tre måder, du kan gøre det på.

Den billigste og nemmeste måde er at oprette det samtidig med, at du opretter dit firma. De øvrige to måder er lidt dyrere og lidt mere komplicerede. Få under alle omstændigheder en fagperson til at tjekke det hele, inden du etablerer dit holdingselskab.

Der er også en række regler og love, der skal opfyldes i forbindelse med oprettelsen af et holdingselskab. Dem skal du naturligvis overholde. Den del af etableringen bør du også få hjælp og rådgivning til at få styr på. Da der er tale om en helt særligt slags selskabsform, så skal alle bestemmelser overholdes nøje.

I langt de fleste tilfælde vil der være flere fordele end ulemper, når det kommer til at samle nogle firmaer i et holdingselskab.