Værn om privatlivets fred med folie til vinduer


Der er forskellige situationer, hvor man har brug for at skærme sine vinduer fra både lys og andre menneskers blikke. Vi vil her komme ind på nogle af disse situationer og give konkrete råd og anbefalinger til, hvordan man kan løse dette på bedste og mest effektive vis med folie til vinduer.

Når man bor i gadeplan

Der er en grund til, at lejligheder i stueplan er statistisk billigere end de lejligheder, der ligger på de øvrige etager i ejendommen. Dette skyldes flere ting, men en af dem er, at mange føler sig begloet, når de forbipasserende mennesker på gaden bare kigger ind i ens stuer og øvrige rum. Det er ikke noget, man næsten kan lade være med, når man går forbi ude på gaden, og man kan derfor ikke rigtigt gardere sig mod det i forhold til at lave om på andre menneskers ”kigge-adfærd”. Her kan folie til vinduerne være den ideelle løsning, idet det både holder de nysgerrige blikke ude og samtidig giver beboeren mulighed for at kigge ud.

folie til vindue

Indret personligt med folie til vinduer

Selvom det kan synes en anelse upersonligt med opsætning af folie til vinduerne, skal man slet ikke fortvivle. For også her er der gode og smarte løsninger på dette. Der findes nemlig et hav af smarte og personlige løsninger på folie til vinduerne. Vælg det, der passer bedst ind i den øvrige indretning, og brug det som en aktiv medspiller i boligindretningen. Sæt kulør på rummene ved at vælge folie i farver eller brug mere nedtonede og neutrale løsninger, hvis selve folien ikke skal virke dominerende i rummet.

Indret mødelokaler eller kontorer med folie til vinduer

Det er blevet en udbredt boligindretningstrend i virksomhederne, at man indretter kontorer og mødelokaler med glasvægge. Denne form for indretning har et helt specifikt arbejdsmæssigt formål i forhold til at fremme samarbejde, fællesskab og en generel tone af imødekommenhed overfor kunder, samarbejdspartnere og mellem medarbejdere og ledelse. Synlighed og åbne kontorer er alt sammen med til at skabe et bestemt brand hos virksomheden og skaber også et look af troværdighed udadtil.

Brug folie til vinduerne for at bevare den imødekommende stil 

Alle disse positive fordele ved det transparente look har dog også nogle gange en slagside. Det kan virke forstyrrende, hvis man sidder i et møde og hele tiden kan følge med i, hvem der går forbi ude på gangen. Ligeledes kan det virke forstyrrende at sidde på sit kontor og være fordybet i opgaverne samtidig med, at man hele tiden er ”udstillet” for alle og enhver.

Her kan indretning med folie til vinduerne være den mest effektive og holdbare løsning. Sæt blot folien til vinduerne op på halvdelen af glasset forneden og vupti, kontoret eller mødelokalet virker allerede mere afskærmet. Det smarte her er, at det stadig virker på alle de positive, ovennævnte parametre, fordi man stadig kan se ind oventil. Med folie til vinduerne er man dermed sikret rum til både privatliv, imødekommenhed, effektivitet og fordybelse.