Vil du også gerne slippe af med dine bekymringer?

Vi kender det alle sammen. Følelsen af at gå rundt med hovedet fuld af bekymringer. Tankerne kører i ring og du kommer ingen vegne. Du ender bare med at føle dig modløs og ubehageligt til mode. Det kan ofte virke som en god idé at tænke tankerne til ende. Måske finder man en løsning? Problemet er bare, at der ikke er nogen ende. Det løser ikke noget at overanalysere situationer. Til gengæld kan du løse meget ved at handle. Og det kan den metakognitive terapi hjælpe dig med.  

Metakognitiv terapi – en ny verden inden for terapien   

Metakognitiv terapi er en helt ny terapiform, der er blevet meget populær de sidste 10 år. Den bygger på den klassiske kognitive terapi, der i grove træk går ud på at arbejde med at omstrukturere uhensigtsmæssige tanker til mere hensigtsmæssige tanker. I modsætning til kognitiv terapi, ser metakognitiv terapi ikke tankerne som værende problematiske, da det er håndteringen af tankerne, der er i fokus. Altså hvad stiller man op med de negative tanker og følelser? Og hvordan handler man optimalt ud fra dem? Efterhånden som den metakognitive terapi har vundet popularitet, er der kommet mange dygtige terapeuter til. Det er dog ikke altid nemt at finde den rigtige terapeut, hvis man ikke har prøvet at gå til terapi før. For at gøre det nemmere for dig, kan du læse mere og begynde til metakognitiv terapi i København her.  

Metakognitiv terapi er for alle 

Du behøver ingen speciel diagnose for at begynde til metakognitiv terapi, da terapien kan gavne alle mennesker. Måske har du oplevet utroskab og har svært ved at slippe tankerne om din kæreste med en anden? Måske bliver du meget nervøs bare ved tanken om at skulle date? Eller måske har du præstationsangst og går helt kold til eksamener. Den metakognitive terapi kan både hjælpe dig med depression, angst, stress, præstationsangst, jalousi eller generelt tankemylder.  

Lær at håndtere dine tanker på en god måde  

Tankemylder kan være overvældende og stressende, og det kan endda også være med til at ødelægge dit sociale liv. Hvis du tænker for meget over fortiden, kan det være svært at leve i nutiden. Med metakognitiv terapi vil du lære at skrue ned for den tid, du bruger på at tænke. I stedet for at lade tankerne styre dig, vil du langsomt begynde at tage kontrol over dine egne tankemønstre. Det er nemlig dig, der bestemmer, hvad der skal foregå inde i dit hoved – ikke omvendt.  

Noget af det bedste ved metakognitiv terapi er, at de fleste mærker en tydelig forandring og forbedring efter kort tid i forløbet. Hurtigt vil du mærke, at du sover bedre om natten og føler dig mere produktiv om dagen. Det er nemlig en terapiform, der giver dig nogle helt konkrete værktøjer til at kunne arbejde med dig selv og dine tanker. For selvom du ikke kan stoppe dine tanker, så er det op til dig at bestemme hvor meget opmærksomhed, du vil give dem.